Reglament


1. Organització
La Nova Fita, amb el suport de l'Ajuntament d'Espot, és el màxim responsable de l'organització de la NIXTRAIL. Es tracta d’un esdeveniment format per dos traçats: la cursa pròpiament batejada com a Nixtrail i la Tirotrail. Es tracta de dues curses per muntanya sobre neu, la segona amb caràcter d'iniciació. Tindran lloc l'1 d'abril del 2012 al municipi d'Espot (Pallars Sobirà, Lleida) i a l’entorn més proper al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

2. Recorreguts
La prova Nixtrail es disputarà sobre un recorregut aproximat de 34 km que acumula un desnivell (positiu) de més de 1.800 m. La Tirotrail, al seu torn, es disputarà sobre un recorregut aproximat de 10,8 km que acumula un desnivell (positiu) de 405 m.

3. Senyalització i controls
El recorregut estarà senyalitzat amb banderes i trossos de cinta de plàstic, i és obligatori el pas pels controls establerts. Hi haurà referències quilomètriques en alguns controls. Els participants han de verificar el pas pels controls per mitjà d'un control electrònic SportIdent.

4. Categories
Hi podran participar les persones que ho vulguin i siguin més grans de 18 anys, i menors amb permís patern o matern, per rigorós ordre d'inscripció, segons les següents categories (anys complerts el dia de la prova):
NIXtrail
- Absoluta (masculí i femení)
- Veterans A i Veteranes A - de 40 a 49 anys
- Veterans B i Veteranes B - de 50 o més    
TIROtrail –
Júnior - fins als 21 anys
– Absoluta (masculí i femení)
- Veterans A i Veteranes A - de 40 a 49 anys
- Veterans B i Veteranes B - de 50 o més

5. Inscripcions i preu
Des de l'1 de desembre i a través d'internet a nixtrail.blogspot.com (vegeu apartat inscripcions). L'import de la inscripció és de 25 € per als federats i de 30 € per als qui no disposin de fitxa federativa.
INSCRIPCIONS FORA DE TERMINI: 35 € i sempre que hi hagi dorsals disponibles. La inscripció dóna dret a participar en la prova, assegurança de responsabilitat civil i d'accidents, obsequi de patrocinadors, avituallaments, guarda-roba, dutxes i sorteig de regals. La recollida de dorsals serà personalitzada: no podrà recollir el dorsal, ni tan sols amb autorització, cap altra persona que no sigui el corredor inscrit.
FEDERATS: IMPRESCINDIBLE PRESENTAR LLICÈNCIA FEDERATIVA no ES PROCEDIRÀ A LA DEVOLUCIÓ de l'import de la inscripció en cas de NO-participació, sigui quin sigui el motiu.

6. Límits horaris 
Properament es publicaran els temps de tall pels diferents controls. Seran temps generosos i es considerarà necessària la retirada dels participants que no passin per aquests controls amb els temps estimats, ja que ni l'organització ni els serveis d'assistència no podrien garantir-ne la cobertura. Així mateix els "corredors escombra" o el responsable de cada control tindran la potestat de fer retirar de la prova qualsevol corredor si el temps en cursa o l’estat de salut ho aconsella. El corredor que es retiri haurà d'avisar el control més pròxim.

7. Avituallaments i controls
Hi haurà controls de pas i avituallaments sòlids i líquids, més el de meta (vegeu apartat recorregut a nixtrail.blogspot.com)

8. Material obligatori
Tots els participants estan obligats a portar durant tota la carrera una jaqueta paravent, got, guants i gorra o Buff. Hi haurà un control sorpresa al recorregut per verificar que cada corredor inscrit porta el material obligatori. En cas de no portar-lo se’l sancionarà o, si les condicions així ho requereixen, se’l retirarà de la cursa.

9. Premis
Trofeu per al guanyador i guanyadora absoluts a més d’altres obsequis, trofeu als tres primers i primeres de cada categoria. Hi haurà un sorteig de regals que aconsegueixi l’organització.

10. Si l’organització s’hi veu obligada, aquest Reglament pot ser modificat. Les modificacions es comunicaran degudament als participants. La realització de la inscripció és reconeixement de conformitat amb aquest  Reglament. Els participants seguiran les instruccions que li siguin donades des de l’organització, i quedarà desqualificat tot el qui no compleixi aquest Reglament, no completi la totalitat del recorregut, deteriori o embruti l’entorn, no porti el seu dorsal ben visible o desatengui les indicacions de l’organització.

11. L’organització es reserva el dret a efectuar les modificacions que consideri necessàries en funció dels diferents condicionants, com també la suspensió de la prova si les condicions meteorològiques hi obliguen o bé per força major.

12. Els participants estan obligats a auxiliar els accidentats i a respectar les normes de circulació en els encreuaments de carretera , així com a ser respectuós amb el medi ambient.

13. L’organització declina tota la responsabilitat en cas d’accident, negligència o danys que puguin rebre o produir els participants, i exonera l’organització de tota responsabilitat.


14. Pel que fa a tot allò que no preveu aquest Reglament, la prova es basarà en els reglaments de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME). El fet de realitzar la inscripció mostra la conformitat amb aquest Reglament.

15. La nostra prova ha estat seleccionada per la revista Corricolari es Correr per celebrar el seu 25è aniversari. Per aquest motiu obsequiaran a tots els participants en la prova amb l'enviament digital, durant un any i gratis, de les seves publicacions mensuals.
Per això i en compliment de l'article 5 de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal, Llei 15/1999 de 13 de desembre, l'informem que les dades que indiqui a la inscripció a la nostra prova seran facilitades a Outside Comunicació (editor de Corricolari es Correr) que li enviarà la seva revista digital durant un any. Sino voleu rebre aquesta publicació enviï un correu electrònic a baja@corricolari.es